Selecteer een pagina

Wie ben ik

Op 18 december 1992 kwam ik ter wereld in het Refaja Ziekenhuis te Stadskanaal waar ik verwelkomd werd door mijn moederfiguur Dina & mijn vaderfiguur Joseph.
Al snel bleek dat ik niet alleen was want ik werd al snel voorgesteld aan mijn twee zussen Maria & Anita.

David Bowie

Toen ik 12 jaar was hoorde ik het nummer “Space Oddity” van David Bowie. Geinspireerd door dit nummer besloot ik dat ik muziek wilde maken. 
Dit alles begon met gitaarles. 
Na gitaarles begon al snel pianoles en begonnen kleine optredens met anderen.
Maar ik wilde meer… 

EpicAfterAll

Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma begon ik aan een muziekopleiding in Groningen.
Hier startte ik ook mijn eerste band genaamd “EpicAfterAll”.
In deze band was ik de zanger en schreven we onze eigen nummers.
Één van deze nummers hebben we in 2011 ook opgenomen in de studio van de school. Dit nummer heet “Road To Happiness” en is hieronder te luisteren.

Midnight Company

In december 2012 kreeg ik een bericht van Reinder Hommes die mij via het internet gevonden had. Hij vroeg of ik wilde komen jammen met zijn band “Midnight Company” om te kijken of ik hun nieuwe zanger zou kunnen zijn.
Zo gezegd zo gedaan en op 29 december 2012 werd ik de nieuwe leadzanger van de melodische hard rock band “Midnight Company”.

We’ll Shine Tonight

Begin 2013 kwam mijn eerste solosingle uit genaamd “We’ll Shine Tonight”. Een zelfgeschreven nummer welke opgenomen is in de studio van Joly & Terry West.
Helaas is Joly later dat jaar overleden en is mijn nummer het laatst opgenomen nummer met haar stem erop. 

Ode to Bowie

Al langere tijd liep ik met het idee om een ode te brengen aan David Bowie, de man die voor mij het muziekvirus heeft aangewakkerd. 
Toen hij begin 2016 kwam te overleden was het moment daar om dit idee door te zetten. 
Ik nam contact op met Nick van der Lei en vroeg of hij en zijn band mijn back-up band wilden zijn voor deze eenmalige tribute op RTV Stadskanaal.

ARON DAZE

Het beviel echter zo goed dat we aan elkaar zijn blijven plakken.
Onder de collectieve naam “Aron Daze” zijn we veranderd in een allround tributeband. 
Van kleine akoestische sessies tot de grotere optredens met blazers en al. Wij staan garant voor kwaliteit! 

 

HEROES 2017

In 2017 heb ik speciaal voor de start van de TV zender van RTV1, De streekomroep van de Veenkoloniën, het nummer “Heroes” van David Bowie in een vernieuwd jasje gestoken en opgenomen.

Deze opname is hieronder te beluisteren.

DE NOORDERLINGEN

In 2018 ben ik door zanger Burdy benaderd met de vraag of ik mee wilde werken aan een Groningstalige single over de provincie Groningen. Samen met Burdy, Bert Zwier, Jessy, Olaf Vos & Henk Harders kroop ik de studio in bij Martin Sterken om de single “Hoog ien t Noorden op te nemen. De clip & CD hoes heb ik ook mogen maken.

ARON DAZE THE ACOUSTIC EXPERIENCE

Ook in 2018 hebben we besloten om Aron Daze – The Acoustic Experience te starten. 
Volledige avondvullende programma’s akoestisch gebracht door mijn compagnon Nick & mij. 
Meer weten? www.AronDaze.nl 

…Maar dan Engels!

Hoe zouden hits van Nederlandse bodem klinken in het Engels? Een vraag die ik mijzelf al langere tijd stelde. 
In September 2020 ben ik begonnen met het schrijven van Engelstalige covers van Nederlandstalige hits. De eerste vertaling was een cover van “Ga Maar Weg”. De grote doorbraak van Jannes. De reacties waren overweldigend en het item …Maar dan Engels is nu een wekelijks item geworden op Radio Continu! Maar dat niet alleen…

Walk Away

Na het plaatsen van de cover van Ga Maar Weg kreeg ik telefoon van producer Martin Sterken. De man die het nummer origineel geschreven had. Hij was zo onder de indruk en wilde deze versie graag met mij op de plaat zetten. Zo gezegd zo gedaan en toen was daar 14-10-2020 geheel onverwachts mijn volgende single “Walk Away”!

The story continues..

Tja, hier loopt het verhaal op zijn voorlopige einde. Natuurlijk ga ik lekker door met muziek maken en hoop ik nog veel mensen blij te mogen maken met mijn optredens.
Ik hoop jullie snel eens te zien! 🙂